szerző:
Eduline

Végre itt a nyár, ideje kimozdulni - ma négy szabadstrandot mutatunk nektek, ahol belépő nélkül fürdőzhettek.

1. Tisza-tó

A Tisza-tó Magyarország legnagyobb mesterséges tava, ráadásul sokkal olcsóbb, mint a Balaton vagy a Velencei-tó környéke. A tó körül kemping, számos büfé és koktélbár is működik. A poroszlói szabadstrand az egyik leglátogatottabb fürdőhely a közelben. A strandon tudtok vízibiciklit, kajakot, kenut bérelni, és homokos futballpályát is találtok. A nagy terület, az árnyékos, ligetes résznek köszönhetően családoknak is ideális helyet biztosít. További infó itt.

©

2. Siófok

Siófok aranyparti szabadstrandja az egyik leglátogatottabb fürdőhelyek közé tartozik. A 3,5 kilométer hosszan húzódó partszakasz árnyékos, gondozott, bár nehéz üres helyet találni, nagyon fogjátok élvezni a hangulatot, a zenét, a sok embert, akivel megismerkedhettek. A strandon több büfé, játszótér, koktélbár is működik, illetve lehetőségetek van különböző vízi járművek kibérlésére is.

A balatoni ingyenes strandok listáját itt tudjátok böngészni

Lerövidíthetik a nyári szünetet? Nem sok szülőnek és tanárnak tetszik az ötlet

Sem az iskolák, sem a társadalom nem készült fel a nyári szünet rövidítésére - nyilatkozta múlt héten Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke. Az eduline olvasói szerint sem jó az ötlet. Ahogy arról múlt héten beszámoltunk, a pedagóguskar elnöke a tanévi struktúra átalakításán belül a nyári szünet rövidítéséről úgy vélte, egyelőre sem az iskolák, sem a magyar társadalom nem készült fel erre.

3. A Duna

A Duna északi szakaszán, Budapest felett már találtok olyan részt, ahol kellően tiszta a víz a fürdéshez. Dunabogdánynál a szabadstrand homokos parttal vár titeket. Ha pedig nincs kedvetek egész nap fürdeni, kirándulóösvények is vannak a közelben.  A másik népszerű fürdőváros Göd.

©
4. Keszthely

Keszthely déli részén található egy igényes szabadstrand. Amellett, hogy általában nem túl zsúfolt, autóval és biciklivel is könnyen megközelíthető. Itt találtok róla több információt.