szerző:
Eduline

Vannak olyan dolgok, amikkel minden elsőévesnek szembesülnie kell majd, ha elkezdi az egyetemet, összeszedtünk párat nektek ezekből a legmeghatározóbb élményekből.

©

1. A Neptun nem a barátod

Sokszor hallhattátok már, hogy az egyetemisták panaszkodnak a rendszer miatt, hár okkal teszik. Meg kell tanulnotok, hogy a Neptun akkor fog lefagyni, ha éppen valamit határidőre kell megcsinálni, ha éppen vizsgajelentkezés vagy tantárgyfelvétel van. Előfordulhat, hogy nem csak lefagy, hanem be se enged, mert túl van terhelve. A Neptunhoz erős idegzet és sok türelem kell.

2. Nincs jobb mint a hazai

Sokan az egyetemmel nem csak a  középiskolás éveket, de a szülői házat is magatok mögött hagyjátok majd. A hétvégi látogatások során rá kell majd jönnötök, hogy nincs jobb annál, mint amit otthon főznek szeretettel. Előre fel kell készülnötök, hogy a koleszban vagy albiban legyen elég hely az otthonról szállított elemózsiának.

3. Nincs se szülő se testvér mellettetek

Ez ngy szabadság és nagy felelősség is. Nem kell korán kelni, korán feküdni. Azt esztek amit szeretnétek és akkor amikor szeretnétek, ott ahol éppen kedvetek van.

4. Új barátok, új szokások

Lehetséges, hogy az egyetem kezdetével néhány régi barátság végetér, de ne búsuljatok, jönnek új barátok és új élmények.

5. Az egyetem kaland, ki kell használni

Már szeptemberben csomó program várhatja a gólyákat. Ne szalasszatok el egyetlen programot se, hiszen az egyetem lehet, hogy az utolsó olyan hely ahol ingyen vagy kedvezménnyel hatamas élményekben vehettek részt.

Itt tartják az idei gólyatáborokat: megvannak az infók a helyszínekről és a dátumokról

Számos egyetem közzétett minden fontos infót az idei gólyatáborairól. Hamarosan már jelentkezni is lehet. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának gólyatábora augusztus 16. és 20. között lesz, de arról egyelőre nem írnak a kari honlapon, hol. Az egyetem Építészmérnöki karára felvettek augusztus 16. és 19. között az egyetem balatonlellei táborába mehetnek.