szerző:
Eduline

Kilenc éve jelent meg a 303 magyar regény, amit el kell olvasnod, mielőtt meghalsz című könyv - a 303 regény közül több tucatot a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán is megtaláltok.

©

Nem csak könyvmolyoknak ajánljuk a lista átnézését, amelyben szerepel például Kemény Zsigmondtól az Özvegy és leánya, Jókai Mórtól az Egy magyar nábob, a Kárpáthy Zoltán és A kőszívű ember fiai, Krúdy Gyulától a Boldogult úrfikoromban, Móricz Zsigmondtól a Rokonok, Kosztolányi Dezsőtől többek között az Esti Kornél és az Édes Anna, Szerb Antaltól az Utas és holdvilág, Rejtő Jenőtől a Csontbrigád.

A Magyar Elektronikus Könyvtár oldaláról a 303 regény közül több tucat letölthető legálisan, ingyenesen. Azt írják, még körülbelül egy tucat olyan regény van, amelyeknél a jogvédelem ideje már lejárt, ezek elektronikus kiadására 2018-2019 folyamán kerül sor.

„Jókait és a Bánk bánt levenném a kötelezők listájáról

"Jókait és a Bánk bánt levenném a kötelezők listájáról, Az ember tragédiájának is csökken a népszerűsége, izgalma, olvashatósága. A Csongor és Tünde is teljesen élvezhetetlenné vált a középiskolások zöme számára" - mondta az Eduline-nak adott interjújában Fenyő D. György, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola tanára, a Magyartanárok Egyesületének alelnöke, aki szerint most a lassúságot, a figyelmes, az elmélyülő olvasást kell megtanítani.