szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ismét diákokat raboltak el ismeretlen fegyveresek, feltehetően váltságdíj reményében egy korániskolából Nigéria Niger államában, az ország északi részén.

Még nem tudni, pontosan hány gyereket vittek magukkal a fegyveresek, de december óta több mint 700 gyereket raboltak el hasonló módon.

A nigeri állami rendőrség szóvivője szerint a támadók motorral érkeztek, lőni kezdtek, majd magukkal vitték a gyerekeket. Legalább egy ember meghalt, egy másik pedig súlyosan megsérült.

„Magam láttam 20-25 állig felfegyverzett embert motoron. Behatoltak az iskolába, és legalább 150 diákot magukkal vittek” – mondta a Reutersnek Abubakar Tegina, az iskola tulajdonosa, ami az eddigi iskolákkal szemben nem bentlakásos iskola.

Túl kicsik voltak

11 gyereket a támadók elengedtek, mert ők túl kicsik voltak, és nem tudtak elég gyorsan menni - derült ki az eset után.

Egyébként egy hónapja történt másik tömeges gyermekrablás 14 utolsó áldozatát éppen a napokban engedték el emberrablók Nigériában. Előtte azonban öt gyereket megöltek, hogy nyomást gyakoroljanak a szülőkre és az államra, hogy kifizessék a váltságdíjat. A helyi sajtó szerint a gyerekekért 180 millió naira (körülbelül 124 millió forint) váltságdíjat fizettek ki.