szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Olyan OKJ-s tanfolyamokat kerestek, amik olcsók, de mégis hasznosak? Ha szakmát tanulnátok, akkor érdemes elolvasnotok a következő listát, ugyanis olyan pénztárcabarát képzéseket gyűjtöttünk össze, amelyekkel könnyen munkát találhattok.

Építő- és anyagmozgató gép kezelője – Targoncavezető

Ez a legnépszerűbb OKJ-s tanfolyam a férfiak körében. Talán nem hiába, mivel a legolcsóbb iskolákban – az előzetes szakmai ismeretekkel rendelkezők számára – már 40 ezer forintért elvégezhető ez a nagyjából egy hónapos képzés. Érettségi sem szükséges hozzá, elegendő a nyolc általános.

Élelmiszer-, vegyiáru eladó

Ezzel a tanfolyammal hosszútávon is jól járhattok, ugyanis eladókból mindig hiány van. A képzés alapfokú iskolai végzettségre épül és három hónap alatt teljesíthető. A tanfolyam díja átlagosan 55 ezer forint, de részletfizetésre is van lehetőség, illetve a GYES-en, GYED-en lévőknek további 5 százalék kedvezményt biztosítanak.

Programozás alapjai tanfolyam

Az eladókhoz hasonlóan, programozókat is mindig keresnek, hiszen rendkívül nagy az informatikushiány. Viszont mielőtt belevágnátok a konkrét programozási nyelvek elsajátításába, előtte érdemes megtanulnotok az alapokat, amire ez a tanfolyam lehetőséget ad. A képzéshez némi szakmai előképzettség szükséges: az operációs rendszer – pl. Windows – és a Microsoft Word felhasználó szintű ismerete. A tanfolyam egy hónap vagy akár egy hét alatt is elvégezhető, a tandíj pedig ennek függvényében változik – 69 ezer forint vagy 152 400 forint, de van részletfizetési lehetőség.

Óvodai dajka

Ha szívesen dolgoznátok gyerekekkel, akkor ezt a képzést nektek találták ki. Az OKJ-s okleveleteket három hónap alatt megszerezhetitek, 70 ezer forintért. Itt is tudtok részletre fizetni. A tanfolyamhoz nem szükséges semmi féle szakmai előképzettség, csupán alapfokú iskolai végzettség.

Pedagógiai és családsegítő munkatárs

Ez a tanfolyam érettségi végzettségre épül, hat hónap alatt teljesíthető, a tandíj pedig 100 ezer forint, amit ugyancsak fizethettek részletekben.

A fent említett szakmák nem iskolarendszerű tanfolyamok keretében sajátíthatók el. Fontos azonban, hogy 2020-tól átalakulások lesznek az OKJ-s képzésekben és az eddiginél jóval kevesebb képzést, illetve azok nagy részét is csak iskolai rendszerű képzésben lehet majd megszerezni. Erről itt olvashattok részletesebben.

Ha pedig további szakmákat tanulnátok érettségi nélkül, akkor itt érdemes tájékozódnotok.

Átalakítják a szakképzést: a cégek rövidebb OKJ-s képzéseket szeretnének

A hazai cégek nem tartják elég rugalmasnak a felnőttképzési formákat. A vállalatok elsősorban a képzési idő hosszát csökkentenék, és előtérbe helyeznék a digitális tanulási formákat - derül ki a Felnőttképzők Szövetsége kutatásából.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.