szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Itt a lista azokról az OKJ-s képzésekről, amelyet ingyen végezhettek el ebben a tanévben.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal 2019/20. tanévre két támogatási kategóriában tette közzé a szakképesítések listáját. Ez a két kategória a korlátozottan támogatott (K) és a nem támogatott (N) kategória. A korlátozottan támogatott képzések esetén megyénként (és képzésenként) meghatároztak egy-egy keretszámot, vagyis azt, hogy hányan szerezhetik meg az adott szakképesítést ingyen.

Szakközépiskolában folyó kétéves, érettségi vizsgára felkészítő képzésre a fővárosban közel 900-an jelentkezhetnek ingyen, de majdnem eléri a 800-at a cukrász és szakács ingyenes képzések száma is, ezenkívül a szoftverfejlesztő szakképesítés keretszáma is bőven 700 felett van. Több mint ötszázan szerezhetnek pénzügyi-számviteli ügyintéző, pincér, informatikai rendszerüzemeltető szakképesítést is, valamint ugyanekkora számban lehet jelentkezni kis- és középvállalkozások ügyvezetője című képzésre is.

Több megyében is jellemzőek a nagyszámú képzések ugyanezekben a szakmákban, pluszként azonban feltört a listára a hegesztő, bolti vezető és például a tehergépkocsi-vezető szakképesítés is - ezeket is több százan végezhetik el a különböző megyékben, úgy mint például Hajdú-Bihar és Csongrád megyében. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében például hegesztő szakképzésre jelentkezhetnek a legtöbben, összesen 733-an végezhetik el ingyen.

A társadalombiztosítási ügyintéző az egyik legtöbbször választott OKJ-s képzés

Ismét első helyre került a társadalombiztosítási ügyintéző képzés - derült ki a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. által összeállított legfrissebb, 2018-es toplistából.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!