szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nyilvánosságra hozták a 2019/2020-as tanév hiányszakmáinak listáját - nézzük, milyen végzettségű szakemberekből van hiány Győr-Moson-Sopron megyében.

A 2018/2019-es tanévre vonatkozó listát a Magyar Közlönyben találjátok meg, az 5. oldaltól (ez a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítések a 2019/2020. tanévben című 5. melléklet).

Ez a lista jó infó azoknak, akik szakgimnáziumban vagy szakközépiskolában tanulnának tovább (azok ugyanis, akik a listán szereplő szakmák közül választanak, ösztöndíjat kaphatnak), de az OKJ-s képzéseket kereső felnőtteknek is segíthet, ezekkel a végzettségekkel ugyanis rövid idő alatt munkát találhatnak.

Itt találjátok a Győr-Moson-Sopron megyei listát:

ács, asztalos, automatikai technikus, cukrász, dísznövénykertész, elektronikai műszerész, festő, mázoló, tapétázó, gépgyártástechnológiai technikus, gépi forgácsoló, gyakorló ápoló, gyakorló csecsemő- és gyermekápoló, hegesztő, ipari gépész, járműipari fémalkatrész-gyártó, kőműves, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, mechatronikai technikus, mezőgazdasági gépész, női szabó, szociális gondozó és ápoló, villanyszerelő, virágkötő és virágkereskedő.

Ha a teljes listára kíváncsiak vagytok, akkor itt megnézhetitek (56. oldalon kezdődik a lista).

Szívesen tanulnátok szakmát, de nem tudjátok, pontosan hogyan is működik az OKJ-s rendszer? Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden fontos kérdést, amire érdemes tudni a választ, mielőtt belekezdenétek.

Ezek lesznek a hiányszakmák 2019-ben: itt van a budapesti lista

Nyilvánosságra hozták a 2019/2020-as tanév hiányszakmáinak listáját - nézzük, milyen végzettségű szakemberekből van hiány Budapesten.