szerző:
Eduline

Holnap éjfélkor jár le a határidő, amit az Oktatási Hivatal a felvételihez szükséges adatok, dokumentumok és a sorrend módosításához szabott. Cikkünkben választ adunk a leggyakrabban felmerülő kérdéseitekre, problémáitokra, hogy ne ez a technikai részlet legyen döntő a felvételi folyamán.

©

Mire jó ez az egész?

A felvételi jelentkezés után van még pár hónap arra, hogy megváltoztassátok az adataitokat, új dokumentumokat töltsetek fel/küldjetek el, vagy éppen módosítsatok a jelentkezés sorrendjén.

Minderre azért van szükség, mert időközben megváltozhattak az adataitok, magkaptátok az év végi bizonyítványt, illetve le is érettségiztetek, ezek tükrében pedig akár meg is gondolhattátok magatokat arról, milyen szakon folytatnátok.

Fontos, hogy új szakot megjelölni már nem lehet, csak törölni és sorrendet módosítani van lehetőség. Ezt az E-felvételi rendszerében tudjátok elintézni gyorsan és egyszerűen, csakúgy, mint a dokumentumok feltöltését.

Sorrend módosítása

Érdemes sorrendet módosítani, ha valamiért előrrébb szerepel az önköltséges képzési forma, mint az államis. Akkor is érdemes megváltoztatni a sorrendet, ha mondjuk az érettségi nem úgy sikerült, ahogy azt vártátok.

Nem érdemes sorrendet módosítani, ha nem sikerült az alkalmassági vizsga, hiszen ilyenkor ezt nem veszi majd figyelembe a rendszer. Érdemes inkább törölni a szakot, ha esetleg mégsem szeretnétek oda bekerülni. A törlés nem számít sorrend módosításnak, így nem veszi el az egyetlen lehetőséget erre.

Hogyan pótolhatjátok a dokukat?

Térjünk is rá a dokumentumokra! Ha online töltitek fel a rendszerbe a dokumentumokat, akkor értelemszerűen előtte be kell azokat szkennelni. Figyeljetek oda, hogy a szkennelt anyag jól olvasható, az adataitok jól kivehetőek legyenek!

Onnan tudjátok, sikeres volt-e a feltöltés, hogy oldalt, a jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban megjelenik az adott csatolmány.

Ha például a középiskolai bizonyítványotokat töltitek fel, és már csak a negyedikes év végi hiányzik, azt a korábbi feltöltés folytatásaként lehet megadni.

A posta is működik, de csak egyik megoldást válasszátok!

Ha valamiért nem tudjátok megoldani az online feltöltést, vagy nagyon féltek tőle, akkor a postai út is megoldás: Az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190. postacímre lehet a dokumentummásolatokat eljuttatni. Célszerű postai benyújtás esetén a dokumentummásolat szélére a felvételi azonosító számot ráírni.

Arra figyeljetek, hogy vagy csak postán, vagy csak online küldjetek dokumentumot, mert ha mindkét módon eljártok, az nagyban lassítja a folyamatot, hiszen az OH szakembereinek kétszer kell feldolgozniuk az adataitokat. Az E-felvételivel feltöltött bizonyítványok, igazolások feldolgozása folyamatosan zajlik, egészen a ponthatárok megállapítása előtti napokig. Vagyis nem személyhez kötött.

Fontos az ellenőrzés

Amennyiben már minden dokumentumot feltöltöttetek, érdemes az E-felvételiben megnézni, hogy álla a feldolgozottsága. Ha esetleg valami nem stimmel, mert mondjuk hiányos a dokumentum, még holnapig pótolhatjátok, utána már nincs erre lehetőség.

Ha például a bizonyítvány hiányos – ez egy gyakori példa -, az még a jobbik eset, hiszen nem feltétele a felvételinek a bizonyítvány eredménye, ilyen esetben az érettségi pontjaitokat fogják duplázni (persze így pontot veszíthettek, ha esetleg a bizonyítvány az érettséginél jobban sikerült).

Nem elég az igazolás

A nyelvvizsga feltöltésénél arra figyeljetek, hogy csak nyelvvizsga-bizonyítvány fogadható el hivatalosan, tehát a sikeres vizsgáról kiállított igazolás nem elég!

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!