szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Itt találtok egy szaktanár által készített, lehetséges megoldást a hivatalos levélre.

Így kellett megoldani a középszintű magyarérettségit - itt a hivatalos megoldás

Itt van a 2021-es magyarérettségi szövegértési feladatsorának megoldása

Az érvelés nem hivatalos megoldását itt találjátok

Azt, hogy hogyan kellett megoldani a műelemzést, itt nézhetitek meg

Itt az összehasonlító műelemzés megoldási javaslata

Feladó: Kovács Péter
diákönkormányzati képviselő    

                                                                                                       Tárgy: Iskolai természetjáró szakkör indítása

Kiss István
Iskolaigazgató
1234 Tüskevár, Rozmaring u. 1.

                                                           Tisztelt Kiss István Igazgató Úr!

Kovács Péter vagyok, a Diákönkormányzat képviselőjeként fordulok Önhöz.  A diákság részéről igény mutatkozott egy iskolai természetjáró szakkör indítására, ennek engedélyeztetéséért írok Önnek.

Bizonyára Ön is tapasztalja, hogy rohanó életmódunk során nehezebb ügyelni az egészségünkre, iskolai feladataink röghöz kötnek, napjaink zöme négy fal közt telik. Nagyon fontos lenne emiatt is, egy iskolai természetjáró szakkör indítása, megszervezése. Véleményem szerint ezt nem pusztán a diákokat, de a tantestület tagjait is érdeklődéssel töltheti el.

Ezen szakkör indításának szükségességét számtalan tudományos megállapítás is alátámasztja: a szabad levegőn végzett mozgás egész testünket megmozgatja, egész szervezetünkre jótékony hatást gyakorol. Csupán már a rendszeres természetben való túrázással 65 százalékban kézben tarthatjuk egészségünket. Ez óriási fegyvertény.  Ráadásul iskolai közösség lévén kiemelten jó lehet ez a program a közösségépítésre, a diákok és tanárok tanórán kívüli ismerkedésére, csapatépítésre.

Bízom benne, hogy Igazgató Úr is egyetért a szakkör indításának fontosságával, kérem szíves beleegyezését, hogy a szervezést megkezdhessük.

Köszönettel és tisztelettel:

                                                                                                                                                   Kovács Péter

Tüskevár, 2021. május 3.

Itt találjátok folyamatosan frissülő tudósításunkat a 2021-es magyarérettségiről:

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.