szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha úgy érzitek, szükségetek lenne még egy kis gyakorlásra a matekérettségihez, esetleg vannak fekete foltok a tananyagban, akkor jó helyen jártok, ugyanis most egy olyan oldalt ajánlunk, amelynek a segítségével témakörök szerint készülhettek a vizsgára.

Gondban vagytok a valószínűségszámítással? Esetleg az exponenciális és logaritmusos feladatok jelentenek problémát, vagy éppen az egyenletekkel gyűlik meg a bajotok? A Studium Generale mindenkire gondolt, aki bizonytalannak érzi a matektudását. A Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítője ugyanis nem egyszerűen összegyűjtötte a korábbi évek érettségi feladatsorait, hanem témakörökre és szintekre (középszint és emelt szint) bontva készített belőlük feladatlapokat. Ezeket, illetve az egyes feladatsorokhoz tartozó javítókulcsokat bárki letöltheti innen.

Nincs más dolgotok, mint megnyitni a feladatsorokat és az érettségin is használható segédeszközök - négyjegyű függvénytáblázat, számológép, körző, vonalzó, szögmérő - segítségével megoldani őket. Miután végeztetek, a megoldókulcs alapján ellenőrizhetitek is magatokat.

Jó hírünk van azoknak is, akik már kifogytak az érettségi gyakorlófeladatokból, ugyanis a Studium Generale idén is tartott próbaérettségiket. A matek vizsga közép- és emelt szintű feladatsorait és megoldásait itt, a történelmet itt, a közgazdaságtant pedig itt nézhetitek meg.

A 2021-es érettségivel kapcsolatos folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!