szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hagyományos módon - írásbeli és szóbeli számonkéréssel - tervezik megtartani az idei érettségit - mondta el ismét az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.

Maruzsa Zoltán elmondta, tantermenként tíz tanuló, maszkviselés, testhőmérséklet-mérés, távolságtartás és kézfertőtlenítés mellett szervezik a vizsgákat. A további szabályokról itt olvashattok.

A köznevelési államtitkár kiemelte: tavasszal, amikor csak írásbeli vizsga volt, az eredmények megfeleltek az előző öt év átlagának. A szóbeli vizsga azonban sok tanulónak javítási lehetőséget is jelent - indokolta annak megtartását.

Január eleje óta arra kérik az intézményeket, hogy a közismereti tárgyakból éljenek az érettségire felkészítő személyes konzultációk szervezésének lehetőségével. Ezeken célzottan biztosíthatnak lehetőséget a személyes kapcsolattartásra - mondta. Arról, hogy mindez hogyan valósítható meg azért akadnak kétségek, például az amúgy is túlterhelt tanárok napi munkájába vajon hogyan illeszthető be a többletmunka. Persze a minisztériumnak erről is határozott elképzelései is vannak.

Maruzsa Zoltán arra is kitért, hogy a tanároknál a köznevelési információs rendszer és az egészségügyi adatbázis, az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér statisztikai jellegű összevetése alapján 26 százalék az oltást igénylők aránya. Egy korábbi felmérés szerint ez azonban jóval magasabb is lehet.

Az idei évben talán még megterhelőbb az érettségizőknek a felkészülés - mentálisan is. Ebben a témában pszichológusokkal készített interjúnkat itt olvashatjátok el. Az érettségi jelentkezési határidő előtt minden fontos szabályt megismerhettek itt. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!