szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén is lesz dokumentumpótlási időszak, de amit csak lehet, már most fel kell töltenetek, hogy érvényes legyen a jelentkezés.

A 2021. szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre február 15-ig kell jelentkezni, a hiányzó dokumentumokat pedig július 8-ig kell majd pótolni. A felvételi összes dátumát itt nézhetitek meg.

Február 15-ig viszont már csatolnotok kell minden olyan dokumentumentumot, ami a rendelkezésetekre áll - például a már letett érettségi vizsgákat igazoló dokumentumkat. Fontos, hogy ha 2006. január 1-je után érettségiztetek, akkor a bizonyítványnak vagy tanúsítványnak a másolatát nem kell külön feltöltenetek. Az ezekben szereplő érettségi vizsgaeredményeket a Hivatal elektronikus úton veszi át a köznevelés információs rendszeréből.

Ha már van felsőfokú okleveletek, és az alapján kéritek a pontszámítást vagy mesterképzésre jelentkeztek, azt is fel kell töltenetek február 15-ig. Ugyanakkor a 2006. január 1-je után szerzett magyar felsőfokú végzettséget igazoló oklevelekkel nektek szintén nem kell külön foglalkoznotok. Kivétel, azaz fel kell tölteni a tanítói oklevelet, ha azt idegennyelvi műveltségi területen szereztétek, illetve azokat az okleveleket, ahol a képzést és a záróvizsgát idegen nyelven végeztétek.

Csatolnotok kell - amennyiben érintenek titeket - a felvételi eljárás kiegészítő díjának igazolását és az érettségi vizsgatárgy megfeleltetési kérelmet is. Amennyiben valamelyik dokumentumon eltér a dokumentumon szereplő nevetek és a jelenlegi viselt nevetek, akkor a névváltozást igazoló dokumentummásolatot is be kell küldeni. Továbbá az idegen – nem angol, német vagy francia – nyelven kiállított dokumentumokhoz hiteles magyar nyelvű fordítás másolatát is be kell nyújtani.

Mi a helyzet a többletpontokat igazoló dokumentumokkal?

Azokon a jogcímeken, amelyeket már február 15. előtt is igazolni tudtok, szintén eddig a határidőik kell feltöltenetek a dokumentumokat. Amennyiben ezek még nem állnak rendelkezésetekre, ugyancsak július 8-ig tudjátok őket pótolni. Azt, hogy miért jár pluszpont, itt nézhetitek meg.

A 2021-es felvételivel kapcsolatos összes cikkünket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!