szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A napokban elkezdődnek a keresztféléves felvételi alkalmassági vizsgái. De vajon ez mennyit ér a pontszámításban? Itt a válasz.

A legtöbb - keresztféléves felvételiben képzést hirdető - egyetemen december közepén és január elején indulnak a felvételi vizsgák, felvételi elbeszélgetések és írásbeli vizsgák. Azt, hogy pontosan mikor, itt nézhetitek meg.

Fontos, hogy az alkalmassági vizsgán elért teljesítményeteket nem pontszámmal, hanem „megfelelt" vagy „nem felelt meg" minősítéssel értékelik, így többletpont sem jár érte. Aki viszont az alkalmassági vizsgán nem jelenik meg vagy „nem felelt meg" minősítést kap, annak a felvételi összpontszáma nulla, tehát nem kerülhet be a kiválasztott szakra. 

Mit tehettek, ha nem kerültük be a kiszemelt szakra a keresztféléves felvételin? Arról, hogy most is tudtok-e majd pótfelvételizni, itt írtunk korábban. A keresztféléves felvételivel kapcsolatos folyamatosan frissülő cikkeinket pedig itt találjátok.

Felvételi sorrendmódosítás vagy jelentkezés visszavonása - eddig gondolhatjátok meg magatokat

Hamarosan kezdődik a keresztféléves ügyintézési időszak. De mikor éri meg módosítani a felvételin megjelölt szakok sorrendjén vagy visszavonni a jelentkezést? És meddig gondolhatjátok meg magatokat? Fontos kérdésekre válaszoltunk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!