szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A keresztféléves felvételi jelentkezési határideje vasárnap lejárt, de vajon van még lehetőségetek módosítani a sorrenden? Itt a válasz.

November 15-e után van lehetőségem változtatni a sorrenden a megjelölt szakoknál?

- kérdezte olvasónk.

Ha több képzést is megjelöltetek a felvételin, akkor fontos, hogy milyen sorrendben írtátok be őket. A jelentkezési sorrend kialakításának lényege, hogy az a képzés kerüljön az első helyre, ahová a leginkább szeretnétek bekerülni, és az utolsó helyre pedig az, ahová a megjelöltek közül a legkevésbé.

Fontos, hogy a jelentkezési határidő után új képzés megjelölésére nincs lehetőség, azonban egy alkalommal módosíthatjátok a sorrendet vagy visszavonhattok képzéseket. Ezt az ügyintézési időszakban, legkésőbb 2021. január 11-ig tehetitek meg.

Ügyeljetek arra, hogy ha visszavontok egy vagy több jelentkezést, akkor azt már nem tudjátok később visszaállítani. A felvételivel kapcsolatos fontos dátumokat és határidőket itt találjátok.

Külföldi továbbtanulás: ingyenesen vagy milliókért?

Ma már egyáltalán nem meglepő, hogy a végzős diákok közül sokan döntenek a külföldi továbbtanulás mellett. Ehhez viszont sok mindent kell mérlegelni, többek között a kinti tanulással járó kiadásokat is. Éppen ezért most összeszedtük, hogy a legnépszerűbb célországokban milyen tandíjakkal, megélhetési költségekkel, rejtett és egyszeri kiadásokkal kell számolnotok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!