szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A keresztféléves felvételi jelentkezési határideje november 15-én lejárt. Összegyűjtöttük, milyen fontos feladatok várnak még rátok a következő napokban és hónapokban.

A jelentkezési határidő (2020. november 15.) lejárta után a hitelesítési határidőig, nem meglepő módon, már csak hitelesítésre van lehetőség. Az egyik legfontosabb dolog, hiszen a jelentkezésetek csak akkor érvényes, ha hitelesítitek is, amire legkésőbb november 20-ig van lehetőségetek. De hogyan és hol lehet hitelesíteni?

Erre idén is két lehetőségetek van: ügyfélkapu regisztrációval, az E-felvételi felületén található hitelesítés funkció használatával a két rendszerbe történő párhuzamos bejelentkezés után a háttérben az úgynevezett természetes személyazonosító adatok egyeztetésével, vagy az E-felvételi felületről nyomtatható hitelesítő adatlap segítségével is lehet hitelesíteni jelentkezését. A folyamatról bővebben itt olvashattok.

Dokumentumpótlás

A másik nagyon fontos feladat a dokumentumpótlás. Egyéni döntésetek, hogy a pontszámítást milyen eredmények alapján kezdeményezitek, ezért figyelni kell arra, hogy minden olyan dokumentumot benyújtsatok, amely alapján pontot szeretnétek számíttatni. A jelentkezési határidőig rendelkezésre nem álló dokumentumok benyújtásának határideje 2021. január 11.

Vizsgák és alkalmassági

Bár a vírushelyzet mindent felülírhat, békeidőben az osztatlan tanárképzéseken, a csecsemő- és kisgyermeknevelő, a tanító, óvodapedagógus és konduktor alapképzési szakokon, a művészeti alapszakokon és a mesterképzéseken különböző vizsgákon is át kell mennetek, a sikeres felvételiért. A vizsgáról szóló értesítést, vagyis a vizsgabehívót az adott egyetem, főiskola küldi meg a jelentkező részére - ha ezt az első vizsga időpontja előtt egy héttel még nem kaptátok meg, érdeklődjetek az intézménynél. Ebben a táblázatban nézhetitek meg szakokra lebontva, hogy hol kötelező a vizsga, mikor tartják és kell-e fizetni érte.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!