szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Külföldi továbbtanulást terveztek? Az angol egyetemek még mindig a népszerűségi lista csúcsán állnak, ha nemzetközi egyetemekről van szó, azonban a Brexit a diákok helyzetét is megbonyolíthatja. Mutatjuk, hogyan igényelhettek vízumot.

Ha jövőre szeretnétek külföldre felvételizni, akkor bizony már az új rendszerben kell intéznetek az országba történő belépést. A brit parlament ugyanis 2020. szeptember 10-én fogadta el az új bevándorlási szabályokat, amelyek a tengerentúlról és az Európai Unióból 2021. januártól érkező diákokra egyaránt vonatkoznak majd.

Az eredeti (2021. januári) időponthoz képest azonban hamarabb, már 2020. október 5-től megnyílik a vízumigénylés az Egyesült Királyságban továbbtanulni vágyó nemzetközi diákoknak - írja az Engame oldalán.

Az új rendszerben 70 pontot kell majd elérni a diákvízum elnyeréséhez. A megfelelő pontszám az alábbi feltételek teljesítésével érhető el: Offer (ajánlat) egy államilag elismert oktatási intézménytől, angol nyelvtudás és a tanulmányok idejére szükséges anyagi fedezet biztosítása.

Új szabály: aki megy, maradhat is

Az egyetem befejezése után további két évig maradhatnak és vállalhatnak bármilyen munkát az országban azok, akik egy egyesült királyságbeli felsőoktatási intézménynél szereznek diplomát (doktori végzettséget szerzők esetében ez három év). A kettő (vagy három) év letelte után megfelelő munkahely találása mellet munkavállalói vízumra válthatnak.

Nemzetközi nyelvvizsgát terveztek? Itt ingyenesen gyakorolhattok

Külföldi továbbtanulás vagy munka van a láthatáron, de még fejlesztenétek a nyelvtudásotokat? Akkor ezt az oldalt érdemes felfedezni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!