szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már nincs sok idő hátra, legkésőbb ma éjfélig kell leadnotok a jelentkezéseteket a 2020-as pótfelvételin, ha szeptembertől egyetemen vagy főiskolán szeretnétek továbbtanulni.

2020. augusztus 9-én éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre.

Fontos, hogy a pótfelvételire csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 23-án zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba. Azt sem szabad elfelejtenetek, hogy a jelentkezési űrlapokat a kitöltéssel egy időben, azaz 2020. augusztus 9-én éjfélig hitelesítenetek is kell. Erről itt írtunk korábban.

A pótfelvételi ponthatárait legkésőbb augusztus 28-án hirdetik ki, de van néhány szabály, amelyeknek köszönhetően már most tudtok kalkulálni a pontokkal. Ezekről itt írtunk.

A pótfelvételi szabályairól és a legfontosabb határidőkről itt olvashattok, a meghirdetett szakok listáját pedig itt nézhetitek meg. A 2020-as pótfelvételiről szóló, folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Mi kell a beiratkozáshoz - három dolog, amire szükségetek lesz

Bár a jelenlegi helyzetben még az sem biztos, hogy az egyetemek személyesen tartják idén a beiratkozásokat, néhány papírra szükségetek lesz, hogy hivatalosan is egyetemi hallgatóvá válhassatok. Összeszedtük, mire lehet szükségetek ehhez.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!