szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mikor fordul elő, hogy különböző pontszámot mutat a kalkulátor? Fontos kérdésre válaszolunk.

Mivel minden szakon más-más érettségi követelmények vannak, ezért elképzelhető, hogy az egyik képzésen a matek- és a töriérettségi, a másik szakon pedig a magyar- és a töriérettségi eredményeiteket veszik figyelembe. Ennek köszönhetően jelentkezési helytől függ, hogy hány pontot számol nektek a kalkulátor.

Ha alapszakon kívül felsőoktatási szakképzést is megjelöltetek, még nagyobb eltérés lehet a pontszámok között, ugyanis a felsőoktatási szakképzésekre más pontszámítási szabályok vonatkoznak, mint az alap- és osztatlan képzésekre. Erről itt olvashattok részletesebben.

Még nem néztétek meg, hogy várhatóan hány pontotok lesz a felvételin? Akkor itt az ideje, hogy kipróbáljátok a pontszámító kalkulátorunkat. Ennek használatához a négy legfontosabb lépését itt találjátok.

Négy buktató az idei felvételiben, amivel az egész jelentkezésetek elúszhat

Az érettségi hamarosan mindenkinek véget ér, az eredmények összesítése után pedig kezdődhet a nagy pontszámítási hajrá. A felvételi azonban nem csak a pontokon múlhat. Összegyűjtöttünk négy olyan buktatót, amin az egész felvételi múlhat

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!