szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Meggondoltátok magatokat és módosítanátok a megjelölt szakok sorrendjén? Mikor van erre lehetőségetek, és vissza tudjátok-e állítani azt a jelentkezési helyet, amit korábban már visszavontatok? Fontos kérdésekre válaszolunk.

Mikor érdemes változtatni a sorrenden?

A változtatás akkor ajánlott, ha a jelentkezés óta megváltozott a döntésetek, melyik intézménybe szeretnétek járni inkább. Ha csak azért változtatnátok, mert például nem sikerült az alkalmassági vizsgátok a szakon, ezért hátrébb raknátok azt, nem érdemes sorrendet módosítanotok, oda amúgy sem nyerhettek felvételt – javasolja a felvi.hu. 

Hányszor lehet módosítani?

Fontos tudnotok, hogy a már korábban felállított sorrendet csak egy alkalommal van lehetőségetek módosítani. Arra is érdemes figyelni, hogy ha visszavonjátok valamely jelentkezési helyeteket, azt a későbbiekben nem tudjátok újra aktiválni, visszaállítani.

Vehettek fel új képzéseket a listába?

Sajnos nem, új képzést nem tudtok felvenni a listára. Viszont ez alól kivételnek számít a jelentkezési határidőig megjelölt valamely szak másik – még meg nem jelölt – finanszírozási formájának jelentkezési sorrendbe történő felvétele - írja a Felvi.

Lehet képzést törölni?

Ha egy képzéssel kapcsolatban meggondoltátok magatokat és egyáltalán nem szeretnétek oda jelentkezni, akkor törölhetitek a listából. A jelentkezés visszavonásáról itt írtunk korábban.

Meddig változtathattok a sorrenden?

Az ügyintézési, sorrendmódosítási időszak július 9-ig tart, eddig van lehetőségetek ezeket átgondolni, illetve minden más módosítást, feltöltést, javítást megtenni.

Ezekből számítható érettségi pont idén - nem minden dokumentum számít

Hamarosan minden idén érettségiző a kezében tarthatja majd az érettségi bizonyítványát, azonban ez a dokumentum nem csak nekik fontos. Összeszedtük, miből számítható érettségi pont idén.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!