szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár többletpontokat sokféle jogcímen szerezhettek, de a szabályok a 2020-as felvételin sem változtak, vagyis ezekkel összesen maximum 100 pontot kaphattok. Még akkor is, ha ennél többre lennétek jogosultak.

A 2020-as felvételin - csak úgy, mint a korábbi években - az alap- vagy osztatlan képzéseken, illetve a felsőoktatási szakképzéseken is maximum 500 pontot szerezhettek. Ebből 200-200-at a tanulmányi, valamint az érettségi pontok tesznek ki, 100-at pedig a többletpontok.

Többletpontot kaphattok emelt szintű érettségiért, nyelvvizsgáért, OKJ-s szakképesítésért, felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevélért, tanulmányi és művészeti versenyeken elért eredményért, sporteredményért és esélyegyenlőség címén is.

Fontos azonban, hogy ezekkel akkor is csak 100 pontot gyűjthettek, ha a különböző jogcímeken járó pontok összege ezt meghaladná. Vagyis, hiába tesztek például két tárgyból is emelt szintű érettségit, amiért 50-50 pontot kaphattok, és van mellette még egy nyelvvizsgátok is, utóbbiért már nem kaptok pluszpontot.

Viszont a jelentkezés során érdemes minden igazolást leadnotok az E-felvételi rendszerébe, ami többletpontra jogosít benneteket, ugyanis a pontszámítás a számotokra legkedvezőbb módon fog történni. Illetve arról sem szabad megfeledkezni, hogy az egyes szakokon szerezhető többletpontok listája is eltérhet - például az OKJ-s szakképesítésekért vagy a felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevélért csak szakirányú továbbtanulás esetén jár többletpont, az emelt szintű érettségiért pedig csak akkor, ha az adott tárgyból számolják az érettségi pontjaitokat.

A többletpontok teljes listáját itt nézhetitek meg.

A 2020-as felvételivel kapcsolatos legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Fontos határidő: eddig tölthettek fel doksikat az E-felvételire

Meddig lehet pótolni a hiányzó dokumentumokat a felvételin? Itt vannak a pontos infók és szabályok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!