szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem minden felvételiző kaphat pontot a résznyelvvizsgáért. Hamarosan indul a felvételi ügyintézés. Fontos infókra hívjuk fel a figyelmeteket a felvételivel kapcsolatban.

Ahogyan arról néhány napja beszámoltunk, a 2020-as felvételin megkaphatjátok a nyelvvizsgáért járó pluszpontot akkor is, ha csak írásbeli vagy csak szóbeli nyelvvizsga-bizonyítványotok van. Egy fontos feltétele azonban van ennek a könnyítésnek, méghozzá az, hogy csak abban az esetben jár a pont,

ha a résznyelvvizsgát a 2019/2020-as tanévben szereztétek.

Vagyis ha esetleg tavaly nyáron szereztetek résznyelvvizsgát, azóta pedig nem szereztétek meg a párját, nem kaphattok érte pontot a 2020-as felvételin.

Mikor lehet Jön a felvételi ügyintézés

A tervek szerint április 19-én indul a tavaszi e-ügyintézés, ellenőrizhetitek a feltöltött dokumetumaitokat és ezzel együtt lehetőségetek nyílik a hiányzó adatok, eredmények feltöltésére is - egészen július 9-ig. Azaz hamarosan feltölthetitek azokat a részvizsgákat is, amikért esetleg többletpontot szeretnétek a felvételin.

A 2020-as felvételin számíthattok változásokra főként az érettségi szervezése miatt, itt követhetitek cikkeinket.

Ezeket érdemes lenne a kormányank is átgondolni - végzős diákok levele az érettségiről

Egy alapítványi iskola végzős diákjai fordultak nyílt levélben a köznevelési államtitkárhoz az idei érettségi miatt. Nyílt levelükben fogalmazták meg a jelenlegi javaslathoz kapcsolódó problémáikat és megoldási lehetőségekről is írnak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!