szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újabb nyelvvizsga könnyítést vezetett be a kormány, a 2020-as felvételin módosul a nyelvvizsgák pontszámítási rendszere.

A ma megjelent kormányhatározat szerint a 2020-as felvételin megkaphatjátok a nyelvvizsgáért járó pluszpontot akkor is, ha csak írásbeli vagy csak szóbeli nyelvvizsga-bizonyítványotok van, és azt a 2019/2020-as tanévben szereztétek.

A részvizsgák tehát idén kivételesen teljes (komplex) nyelvvizsgának minősülnek. Egy államilag elismert, B2-es (középfokú) írásbeli vagy szóbeli nyelvvizsgáért 28, a C1-es (felsőfokú)szintén csak írásbeli vagy szóbeli nyelvvizsgáért pedig 40 többletpontot kaphattok.

A felvételin még várhatóak ezek után további változások, amennyiben kiderül, hogy mi lesz a 2020-as érettségi vizsgák sorsa. Döntés erről tehát még nem született, de az már szinte biztos, hogy 2020-as érettségiket a korábbiaktól eltérően fogják megszervezni.

Nyelvvizsga könnyítések

A héten kiderült, 75 ezer hallgatónak engedik el a nyelvvizsgakötelezettséget a diplomához - erről bővebben itt olvashattok.

Csak írásbeli érettségiket szerveznének idén

A megszokottól eltérően zajlanának majd a 2020-as érettségik - jelentette be a kormány. Döntés még mindig nincs, csak javaslat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!