szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vannak, akik már korábban megszerezték a nyelvvizsgát külföldön és szeretnének érte plusz pontot kapni a felvételin. Vajon van lehetőség a jelenlegi helyzetben a nyelvvizsgák honosítására? Itt van minisztérium válasza.

Ha esetleg külföldön szereztetek nyelvvizsgát, és szeretnétek érte plusz pontot kapni a felvételin, akkor honosítani kell a nyelvvizsga-bizonyítványt. Arról már korábban írtunk, mi a helyzet a nyelvvizsgákkal a koronavírus járvány miatt. Valószínűleg hónapokat kell még várni, mire helyreáll a rendszer. Vajon mi a helyzet a világjárvány előtt szereztt külföldi nyelvvizsgákkal, amit most szeretnétek honosítani?

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma válaszában azt írja az Oktatási Hivatal a korábbi módon elvégzi a honosítást, azonban a veszélyhelyzet miatt csak postai úton lehet kérelmeket benyújtani és a határozatokat sem tudjátok személyesen átvenni. A honosítással folyamatáról bővebb információt találtok a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ oldalán olvashattok.

Öt klasszikus app a nyelvtanuláshoz: ezekkel otthon is könnyedén tanulhattok

Régóta szeretnétek belekezdeni a nyelvtanulásba, de valahogy sosem volt rá időtök? Ha most úgy érzitek, itt az idő a tanulásra, akkor összeszedtünk nektek 5 alkalmazást, amit otthonról is kipróbálhattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!