szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kötelező érettségi tárgyak követelményeiről biztosan mindenki sokat hall az iskolában. De mi a helyzet a választható tárgyak tételeivel? Íme a földrajz emelt szintű érettségi szóbeli témakörei.

A földrajzból emelt szintű érettségit választó diákoknak idén is 2 részből álló szóbeli vizsgát kell tenniük a sikeres érettségi megszerzéséhez.

Az első részben általános természetföldrajz, a kontinensek, illetve Magyarország természetföldrajza témakörben húztok tételt, amik térképi ismeretek, kozmikus környezetünk, a geoszférák földrajza, földrajzi övezetesség, a kontinensek természetföldrajza és Magyarország és tájainak természetföldrajza altémákra van osztva.

 A második feladatban pedig általános társadalomföldrajzból, regionális társadalmi-gazdasági földrajzból lesznek tételek, amik altémái a társadalmi folyamatok a 21. század elején, a világgazdaság jellemző folyamatai, Magyarország földrajza, a társadalmi-gazdasági fejlődés regionális különbségei Európában, az Európán kívüli kontinensek és a globális kihívások – a fenntarthatóság kérdőjelei lesznek.

A témakörök részletes leírása:

null

null

Ha érdekelnek a 2020-as magyar emelt tételek, azokat itt találjátok meg, a történelem emelt szintű tételeket ide kattintva érhetitek el, a biológia emelt tételsora itt érhető el, a nyelvi emeltekért pedig kattintsatok ide. Az informatika emelt tételeket itt nézhetitek meg, a matekosok pedig ide kattintva tudnak keresgélni.

Idén így készülhettek a fizika emelt érettségire: témakörök és mérések 2020-ban

Idén sincs könnyű dolguk azoknak, akik fizikából fognak emelt szinten érettségizni. Íme a szóbeli témakörök listája és a mérések leírásai, amikből a vizsgáztató tanárok kérdéseket tehetnek fel nektek a szóbelin.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.