szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ahogy tegnap már írtunk róla, megjelent a felvételi tájékoztató kiegészítése. Mi változott? Összeszedtük a legfontosabb módosításokat.

A felvételi eljárás rendjének megfelelően a felsőoktatási intézmények a december 19-én kiadott tájékoztatóban közölt adatok egy részét módosították, és új képzéseket is meghirdettek.

Vannak olyan szakok, amelyeket különböző okok miatt decemberben még nem hirdettek meg a felsőoktatási intézmények, most viszont megjelennek. Ezért minden jelentkezőnek akkor is érdemes újra áttanulmányoznia a jelentkezési szabályokat, meghirdetéseket, ha korábban már megnézte azokat a honlapon - tanácsolja a Felvi.

Mi változott?

Az új szakokon kívül megjelentek más módosítások is a felvételi tájékoztatóban. Az egyik módosítás a dokumentumok és a feltöltendő adatokkal kapcsolatos:

Ha a jelentkezés során megadott személyes adatok eltérnek valamely a benyújtott dokumentum(ok)ban szereplő adatoktól (vagy a jelentkezés követően a viselt neve megváltozott), akkor a névváltoztatási okiratotok, a születési vagy házassági anyakönyvi kivonatotok másolatával tudjátok igazolni, hogy valamennyi dokumentum a tiétek.

Ezen felül változott a vizsgaidőpontok és vizsgadíjak táblázata is, amit mindenképp érdemes megnéznetek, ha olyan képzésre jelentkeztek, ahol van alkalmassági, gyakorlati vagy egyéb felvételi vizsga. A táblázatot itt érhetitek el. Az alkalmassági viszgákról és a speciális felvételi vizsgákról pedig itt írtunk részletesebben.

Illetve a külföldi középiskolai végzettség bevizsgálási eljárásnak szabályait is kiegészítették. Erről bővebben itt olvashattok.  

Ami nem változott

Legkésőbb 2020. február 15-én éjfélig van lehetőség jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A jelentkezés ingyenes, ha 3 szakra (magyar állami ösztöndíjas, önköltséges formában) jelentkezik valaki. Amennyiben ezen túl további képzéseket szeretnétek megjelölni (legfeljebb még 3 helyet lehet) , akkor kiegészítő eljárási díjat kell fizetnetek átutalással vagy bankkártyás fizetéssel. Ezt követően, 2020. február 20-ig kell mindenkinek hitelesítenie a jelentkezését Ügyfélkapun keresztül, vagy az Efelvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásáva.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.