szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szeptember 5-ig jelentkezhettek az októberi és novemberi érettségi vizsgákra - itt vannak a legfontosabb tudnivalók.

Ősszel az érettségizők rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgát tehetnek, előrehozott vizsgára most nem lehet jelentkezni.

Az őszi vizsgaidőszakban a kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok szerveznek érettségiket. Azok, akiknek nincs tanulói jogviszonyuk vagy szakképző évfolyamon tanulnak (függetlenül attól, hogy van-e már érettségi bizonyítványuk), a kormányhivatalokban tudnak jelentkezni a vizsgákra - ehhez a jelentkezési lapot itt találjátok, a kormányhivatalok elérhetőségeit pedig itt nézhetitek meg.

Azok, akik jelenleg középiskolában vagy szakképzési centrumban tanulnak, a kiválasztott vizsgaszervező középiskolában szerezhetik be és adhatják le a jelentkezési lapot - ezek listáját itt találjátok.

Arról, hogy kinek és mennyit kell fizetnie az októberi-novemberi érettségi vizsgákért, itt olvashattok.

Idén az őszi érettségi vizsgaidőszak október 11-től november 22-ig tart. Az írásbeli vizsgákat október 11. és 25. között tartják. Az emelt szintű szóbeli vizsgák november 7. és 11., a középszintű szóbelik november 18. és 22. között lesznek.

Mikor kezdődik a 2019-es őszi érettségi? Itt van a vizsganaptár

Mikor kezdődik a 2019-es őszi érettségi? Mikor tartják az írásbeli és a szóbeli vizsgákat? Itt találjátok a vizsganaptárat.

A jelentkezés menetéről részletes tájékoztatókat találtok az Oktatási Hivatal honlapján. Azt, hogy mely történelmi atlaszokat használhatjátok az őszi vizsgákon, itt nézhetitek meg.

A 2019-es őszi érettségiről itt olvashatjátok el legfrissebb cikkeinket.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.