szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan itt az idei őszi érettségi jelentkezési határideje. De kiknek és mennyit kell fizetni a vizsgáért? Fontos kérdésekre válaszolunk.

Az október-novemberi vizsgaidőszak esetén a jelentkezési határidő szeptember 5-e. Az érettségi vizsgára most is jelentkezési lappal  tudtok benevezni, amelyet az érettségi jelentkezést fogadó intézménybe kell benyújtani.

Kiknek kell fizetni a vizsgáért és mennyit?

Térítésmentes az érettségi vizsga

  • a tanulói jogviszony ideje alatt az érettségi bizonyítvány megszerzéséig,
  • és az adott vizsgatárgyból az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti, tanulói jogviszonyban tett sikertelen érettségi vizsga első javító- és pótló vizsgája.

Mikor kezdődik a 2019-es őszi érettségi? Itt van a vizsganaptár

Mikor kezdődik a 2019-es őszi érettségi? Mikor tartják az írásbeli és a szóbeli vizsgákat? Itt találjátok a vizsganaptárat.

Ingyenes továbbá a szakgimnáziumban az érettségi végzettséggel rendelkező tanuló részére egy szakmai érettségi vizsgatárgyból tett érettségi vizsga és első alkalommal a javító- és pótlóvizsga. Minden más esetben a vizsgáért vizsgadíjat kell fizetni - írja az Oktatási Hivatal.

A középszintű érettségi vizsgáért a minimálbér 15 %-ának megfelelő, ezer forintra kerekített összeget kell fizetnie, ez az összeg 2019-ben 22 000 Ft.

Az emelt szintű érettségi vizsgáért a minimálbér 25 %-ának megfelelő, ezer forintra kerekített összeget kell fizetnie ez az összeg 2019-ben 37 000 Ft.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.