szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan minden érettségiző a kezében foghatja a bizonyítványát, de mi a teendő vele? Azoknak, akik jelentkeztek egyetemre vagy főiskolára fel kell tölteniük a felvételi rendszerbe is? Hogyan számolják ki az érettségi pontokat. Fontos kérdésekre válaszolunk.

Az érettségi bizonyítványotokat, amennyiben 2006. január 1-je után adták ki, alapvetően nem kell feltölteni. Az abban szereplő érettségi vizsgaeredményeket az Oktatási Hivatal elektronikus úton veszi át a rendszeréből.

Amennyiben a nyilvántartásban szereplő adatok és a bizonyítványotokban szereplő adatok eltérnek, vagy nem jelennek meg az adatok az E-felvételi "Közhiteles nyilvántartásokból származó információk" menüpontjában, akkor a javítást, kiegészítést dokumentummal igazolva kell kérnetek. 

Van, akiknek fel kell tölteni

Azonban, ha az érettségiteket 2006. január 1-je előtt aták ki, akkor az érettségi bizonyítványotok minden oldalának fénymásolatát fel kell töltenetek, illetve ez vonatkozik a külföldi érettségi bizonyítványokra is - írja a felvételi tájékoztató.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.