szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

"A középszintű angolérettségi szerintem igen könnyűre sikerült, ebben többen is megerősítettek". Ezt gondolják a vizsgázók a mai középszintű angolérettségiről.

Angolérettségi: az összes feladatlap és megoldás egy helyen

A középszintű angolérettségi hivatalos megoldását itt, az emelt szintű írásbeli megoldását pedig itt nézhetitek meg.

"A középszintű angolérettségi szerintem igen könnyűre sikerült, ebben többen is megerősítettek. Aki a korábbi októberi feladatokon gyakorolt, annak valószínűleg nem jelentett komolyabb problémát, de természetesen akadtak nehezebben megoldható, nem egyértelmű feladatok is" - írta egy olvasónk a vizsgáról.

Most végeztem a középszintű angollal, szerintem nagyon baráti volt. Talán a szövegértés utolsó feladatában volt egy, ami nem volt egyértelmű, hogy mire gondolnak. A hallás utáni értés utolsó feladatában volt még egy válasz, amit nem lehetett tisztességesen érteni, de az lehet, hogy az én hibám volt csak. Úgy érzem, hogy ezt a feladatlapot nagyon jóra meg lehetett írni, ha valaki kitöltött néhány feladatsort otthon" - írja egy másik érettségiző.

Ez az angolérettségi szerintem az elmúlt évek legkönnyebb feladatlapja volt" - írta egy vizsgázó.

Szerintem rendkívül könnyű volt az angol. Tény, hogy ez volt az az érettségi, amit stressz nélkül, nyugodtan és magabiztosan tudtam megoldani, hiszen idegen nyelvre lehet a legkönnyebben felkészülni: gyakorlással. A hallásértést is szerintem könnyedén meg lehetett oldani.”

"A mai angolérettségi az előző évekhez képest könnyebb volt. Nekem és a társaimnak sem okozott egyik feladat sem különösen gondot, alig voltak ismeretlen szavak, a nyelvtani résszel sem volt probléma. A hallott szöveg érthető volt, érdekesek voltak a témák. Jól éreztük magunkat. Nagy megkönnyebbülés volt a matekos-töris botrány után... Remélem a holnapi német sem okoz nehézséget" - írja egy érettségiző. 

2019-es angolérettségi: feladatok és megoldások elsőként itt!

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.