szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Melyik feladatot hagyták ki a legtöbben az idei középszintű matekérettségin? A diákok szavaztak, most megnézhetitek, hogyan áll az eredmény.

Ezek voltak a feladatok és a megoldások az emelt szintű matekérettségin: hivatalos javítókulcs.

Így kellett megoldani a tegnapi középszintű matekérettségit: itt a hivatalos megoldókulcs.

A középszintű matekérettségi összes feladata és megoldása egy helyen

Közel 1400-an szavaztatok arra a kérdésre, hogy melyik hosszú feladatot hagytátok ki a matekérettségin. A szavazók többsége a 17-esre voksolt, vagyis úgy néz ki, ez tűnt a diákok számára a legnehezebb feladatnak.

A középszintű matematikaérettségi második feladatrészére 135 percük volt a diákoknak, 70 pont kaphatnak összesen. Az utolsó három feladat választható volt: három 17-17 pontos feladat közül kettőt kellett megoldaniuk, vagyis egyet kizárniuk.

matek érettségi 2019

Hány pontot érnek a feladatok a középszintű matekérettségi második részében? A részpontszámokat is megnézhetitek.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.