szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

"Szinte mindenféle téma volt a feladatok között: egyenletek, barátságosabb valószínűségszámítás és kombinatorika is" - mondta egy végzős diák az Eduline-nak. Színes feladatsort kaptak az emelt szinten érettségizők.

A matematika emelt szintű írásbeli vizsga 240 perces volt. Az írásbeli két részből állt, és a diákok a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatták meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között, és a megoldások sorrendjét is meghatározhatták.

A középszintű matekérettségi hivatalos megoldását itt találjátok.

Az emelt szintű matekérettségi javítókulcsát pedig innen tölthetitek le.

Az I. részfeladatsor négy feladatból állt, ahol feladatok több részkérdést is tartalmazhatnak. A II. részfeladatsor öt, egymással megegyező pontszámú feladatból állt. A vizsgázónak az öt feladatból négyet kell kiválasztania, megoldania, és csak ez a négy értékelhető.

"Volt, aki panaszkodott, de én nem féltem tőle" - mondta el az Eduline-nak Gyula, a győri Révai Miklós Gimnázium diákja. "Szinte mindenféle téma felbukkant a feladatok között, habár az integrálás és a határértékek idén kimaradtak, voltak egyenletek, barátságosabb valószínűségszámítás és kombinatorika is. Szerintem a 60% simán meglesz."

Ha ti is emelt szinten érettségiztetek, írjátok meg a véleményeteket a feladatsorról.

Indul a 2019-es matekérettségi: feladatsorok és megoldások itt!

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.