szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen volt az idei középszintű magyarérettségi? Diákok mesélnek tapasztalataikról.

A szövegértés témájának először megörültem, gondoltam, hogy könnyű és jó lesz, mivel a játékról volt szó, aztán mikor elolvastam, már másképp láttam. Nem csak nehéz volt a szövegértés, de az idő is kevés volt rá. Emiatt megcsúsztam a gyakorlati szövegalkotással is, a végét már csak összecsaptam, de az osztálytársaim is hasonlókat meséltek, nem maradt elég idő a második részre

- mesélte az egyik érettségiző diák az Eduline-nak. Egy másik vizsgázó hozzátette: a szövegértésnél nem mindenhol volt egyértelmű, hogy mit kér a feladat.

Közzétette az Oktatási Hivatal a középszintű magyarérettségi feladatsorait és a hivatalos javítókulcsot - itt találjátok a dokumentumokat.

Ezek a tegnapi emelt szintű magyarérettségi hivatalos megoldásai

Az Oktatási Hivatal közzétette a tegnapi emelt szintű magyarérettségi hivatalos megoldókulcsát. Itt nézhetitek meg, a helyes válaszokat.

A vizsga második része már sokkal kézzelfoghatóbb volt a tanulók szerint. Az érvelést barátságos feladatnak gondolják, de a műértelmezésről is úgy vélik, érdekes volt.

A műértelmezésnél a novellaelemzést választottam, bár Mándy novelláiról nem tanultunk, de realista szövegként könnyen lehetett írni az anya-fia kapcsolatról, a családi háttérről

- tette hozzá egy másik diák.

Az összes megoldás egy helyen: itt nézhetitek meg a magyarérettségi feladatait és a javítást

Milyen feladatok voltak a szövegértésben, szövegalkotásban és az elemzésben? Most megnézhetitek a mai vizsga feladatainak megoldásait egy helyen.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.