szerző:
Eduline

Bár még négy hónap van az érettségiig, érdemes már most elkezdened a felkészülést. A Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítője, a Studium Generale január 22-én nyilvános próbaérettségi napot tart. Itt nincs mit vesztened: próbáld ki, mit tudsz matematikából, történelemből és elméleti gazdaságtanból emelt- és középszinten.

A próbaérettségin nemcsak arra kapsz választ, hogy a jelenlegi tudásod alapján hány pontot kapnál az érettségin, hanem rutint is szerezhetsz, amely segít a vizsgadrukk leküzdésében - így garantáltan nem blokkolsz majd le a májusi írásbeliken.

Nincs mit vesztened: próbaérettségi a Corvinuson

Patai Zoltán, a Studium Generale elnöke szerint jó érettségit bárki tud írni, aki komolyan veszi a felkészülést, és rászánja a szükséges időt a gyakorlásra. „Egy próbaérettséginél az embernek nincs vesztenivalója, hiszen a valós érettségivel megegyező feltételek mellett, ám kockázat nélkül tesztelheti meglévő tudását. A tesztvizsgákat a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos és ingyenes érettségi előkészítőjét is tartó diákszervezetünk tagjai fogják összeállítani és kijavítani, így a feladatok mellé írt észrevételeken túl tanácsokat is tudunk adni a további felkészülést illetően" - mondta.

A szervezők körülbelül kétezer középiskolást várnak - a próbaérettségin való részvétel teljesen ingyenes, csupán annyi a feladatod, hogy előzetesen regisztrálj. Jelentkezni január 17-ig lehet a Budapesti Corvinus Egyetem nyílt napjain személyesen, valamint a www.studiumgenerale.hu/probaerettsegi vagy az „SG Próbaérettségi Nap” Facebook-oldalon.

eduline