Érettségi-felvételi Eduline

Jobban teljesítenek a diákok, ha nem koedukált iskolába járnak?

Elolvasom

A koedukált oktatás kudarca-e, hogy a nemeket elkülönítve oktató iskolák vezetik a tanulmányi rangsort – erről vitáznak Nagy-Britanniában, miután az érettségi vizsgákon idén is azok teljesítettek a legjobban, akik nem koedukált intézményekben tanultak. A legjobb ötven iskola közül mindössze kilencben jártak közös tanórákra a lányok és a fiúk.

Felsőoktatás Eduline

Érettségi után egy év szabi

Elolvasom

Mit csinál az, aki befejezte a középiskolát de semmi kedve rögtön belevetni magát az egyetemi/főiskolai életbe? Kivesz egy év szabit és utazgat a világban. Aki nem érti miről van szó, az valószínűleg nem egy felső-középosztálybeli angol család sarja, de nem kell kétségbeesni, nálunk is kezd elterjedni valami hasonló.

Közoktatás Eduline

Az iskolapad egyre kisebb a mai gyerekekhez

Elolvasom

Komoly hátfájással és tanulási nehézségekkel szembesülhetnek a mai diákok: a kényelmetlen bútorzat nem csak a gerincnek árt, hanem a figyelmet is elvonja a tananyagról. Az iskolapad ugyanis túl kicsi a mai kor gyermekeihez, az új generáció tudniillik nem csak magasabb, de kövérebb is, ennek eredményeként pedig hát- és derékfájás alakulhat ki náluk – állítja egy tanulmány.