Felsőoktatás Eduline

Vállalható tanulás mellett a gyakorlati képzés? Egy hallgató válaszol

Elolvasom

Nehezebb az élete annak a diáknak, aki duális képzésben vesz részt a felsőoktatásban? Tényleg felzabálja a szabadidejét a suli melletti gyakorlati munka? Bár a vizsgaidőszak tempója egy kicsit feszítettebb, egy ilyen rendszerben tanuló diák szerint bőven megéri ezt is vállalni. A szorgalmi időszakban pedig bőven marad szabadidő a céges gyakorlat mellett is.

Felsőoktatás Eduline

Mennyit keres egy pályakezdő mérnök?

Elolvasom

Hosszú évek óta a mérnökök a legkeresettebbek a munkaerőpiacon. Nincs ez másként a frissen végzettek esetében sem, ráadásul a pályakezdők között ők számíthatnak a legmagasabb kezdő átlagjövedelemre. Mielőtt azonban a frissdiplomások hátradőlnének, nem árt, ha konkrét elképzeléseket alakítanak ki jövőbeni szakterületükkel kapcsolatosan, illetve „leporolják” nyelvvizsga bizonyítványaikat.

Közoktatás Edupress

Kísérleti nyelvi labor diszlexiásoknak az ELTE-én

Elolvasom

A fogyatékkal élők elhelyezkedési esélyeit segíti az IBM és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) október 1-jén aláírt együttműködési szerződése. Az informatikai cég által nyújtott támogatásból a látássérült, diszlexiás és diszgráfiás hallgatók számára alakítanak ki speciális nyelvi laboratóriumot, de a megállapodás egy féléves gyakornoki állás lehetőségét is magában foglalja. A támogatás 50 ezer eurós összegéből speciális bútorokat, informatikai eszközöket, látássérülteket segítő berendezéseket és szoftvereket vásárol az egyetem.