Közoktatás eduline/mti

Egyeseket osztogatnak egymásnak oktatásügyben a képviselők

Elolvasom

Egymásnak mentek a képviselők az oktatás ügye miatt kedden napirend előtt az Országgyűlésben. A DK-s Arató Gergely szerint "ennyire nem lehet hülyének lenni ingyen", a kormánynak politikai szándéka az oktatás tönkretétele. Rétvári Bence Emmi-államtitkár szerint folyamatosan javítják az iskolák működési feltételeit.

Közoktatás Edupress

Szabálysértési eljárás indítható az iskolai rendezvények megzavarói ellen

Elolvasom

Saját viselkedési normákat határozhatnak meg mostantól az iskolák belső szabályzatukban, mely nem csupán a diákokra, hanem annak családtagjaira is vonatkozik - jelentette be a kormány augusztus 12-ei, közoktatási törvényt módosító döntését Arató Gergely. Az oktatási tárca államtitkára beszámolt a 2009/2010-es tanév iskolakezdési támogatásairól is: a hátrányos helyzetű diákok után járó tízezer forintos juttatás mellett minden további tanuló után ezer forintos támogatásban részesülnek idén a közoktatási intézmények. A képességfejlesztő óvodák között pedig összesen 3,4 milliárd forintot osztott szét a minisztérium.

Közoktatás Eduline

Változások a középfokú felvételi menetében

Elolvasom

A középiskolába jelentkező diákoknak elegendő lesz egyszer, a központi írásbeli vizsgán számot adni tudásukról, a hat- és nyolc évfolyamos intézményekbe pályázóknak pedig nem kell szóbeli vizsgát tenniük az idei évtől. Az írásbelikre december 10-ig lehet jelentkezni.