szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sokan megsérültek és többen meghaltak miután valaki robbantott egy pakisztáni iskolában.

Pakisztán északi részén, Peshawarban egy vallási iskolában történt robbantás, legalább hét ember meghalt, köztük több gyermek és további hetven ember megsebesült – írja a The Guardian.

Ismeretlen emberek robbanóanyagot telepítettek egy műanyag zacskóba – mondta el egy rendőr név nélkül. A robbantás akkor történt, amikor egy klerikus (szent szolgálatot teljesítő személy) előadást tartott az iszlám tanításairól - mondta Waqar Azim rendőrtiszt. Valaki bevitt egy táskát az órára. A rendőr hozzátette: az a személy, aki bevitte a táskát, a robbanás előtt elhagyta az termet.

Mohammad Ali Gandapur, a rendőrség másik magas rangú tisztje megerősítette a robbanást és a részleteket. Elmondása szerint két tanár volt a sebesültek között. Eddig egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget a támadásért.

A közeli kórház szóvivője szerint kedden hét halottat és 70 sebesültet fogadtak, akik közül sokan égési sérüléseket szenvedtek a robbanásban. Tariq Burki, a kórház igazgatója szerint a halottak között négy gyermek volt.

A kilenc éves kisfiú minden nap bezárt iskolájához megy, mert nincs otthon internet előfizetésük

Egy negyedik osztályos tanuló minden tanítási napon elmegy az iskolájához, ami zárva van a vírus miatt. Azért kell odamennie, hogy használni tudja az ottani wifit, otthon nincs internetük.