szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A jelenlegi helyzet világszerte megihletett mindenkit, sorra születnek az online kurzusok, érettségi felkészítők és netes tankönyvek. Ebből pedig nem maradhat ki a klasszikus Minecraft sem.

A Minecraft is ingyenesen elérhetővé teszi oktatójátékainak és világainak egy részét, hogy segítsenek tanulni és kikapcsolódni azoknak, akik a koronavírus járvány miatt most nincsenek suliban.

©

Tizenkét világot, online órát tesznek ingyenesen elérhetővé június végéig. Ezek között lesznek majd különböző játékok, aminek a központjában maga a kódolás áll, de elérhető lesz Washington DC legrégibb helyszíneinek túrája, a Nemzetközi Űrállomás és a görög történelem is - írja a BBC. Az alkotók szerint az ingyenesen elérhető világok tartalmaznak majd óraterveket is, például kihívásokat és trükkös rejtvényeket is.

Térkép az iskolabezárásokról: egyetlen sziget van, ahol biztosan nyitva vannak a sulik

Az alap-, közép- és felsőfokú intézmények széleskörű bezárását indította el a koronavírus, jelenleg több mint 100 országban hoztak ilyen intézkedéseket. Magyarország március 16-tól vezette be a tantermen kívüli digitális oktatás rendszerét. De hol hozták még meg ezt a döntést?

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.