szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Karantén és távoktatás? Ha már minden könyvet elolvastatok és minden filmet láttatok, akkor nincs más hátra: jöhetnek a sorozatok. Most összeszedtünk nektek néhány új, vagy nem annyira ismert sorozatot, amit érdemes megnézni.

Ha szeretitek a sorozatokat, akkor nagy valószínűséggel minden népszerűbbe belenéztetek már, most viszont néhány olyat szedtünk össze, ami nem biztos, hogy szembe jött már veletek.

Több, mint normális

Eredeti címén Atypical, egy 18 éves fiúról, Samről szól, akit gyerekként autizmussal diagnosztizáltak. Az egyelőre 3 évada van és Sam és családja mindennapjait követi végig: miként dolgozzák fel ők és környezetük ezt a helyzetet. A komoly téma ellenére vígjátéksorozatról beszélhetünk, ha felkeltette az érdeklődéseteket, itt belenézhettek:

Avenue 5

Ez is egy 2020-as sorozat, melyben Hugh Laurie és Josh Gad játszák a főszerepet. Egy kicsit sci-fi és egy kicsit a vígjáték is. A történet egy utazásról szól, pontosabban egy turistahajó Szaturnusz körüli útjáról. Persze különböző problémák merülnek fel, amikkel Clark kapitánynak és csapatának meg kell megküzdenie.  Itt nézhettek bele:

A korona

Eredeti címén The Crown, egy történelmi drámasorozat, ami II. Erzsébet uralkodását mutatja be. Jelenleg 3 évada van, minden évad 10 részből áll. A sorozat részentént 50-60 percben végigköveti az angol politikai rivalizálásokat, illetve azokat az eseményeket, amik nagyban meghatározták a XX. század második felét. Itt egy kis ízelítő:

Bezzegszülők

A Bezzegszülők (eredeti címén Beeders) egy amerikai-britt vígjátéksorozat. Főszerepben Martin Freemant, Chris Addisont és Simon Blackwellt láthatjuk, amint a mindennapjaikat próbálják meg menedzselni, mint szülők. A sorozat 2020 márciusában debütált, és hetente érkezik új részekkel:

Azok a 70-es évek show

Ez a sorozat koránt sem friss, de az utóbbi pár évben újra bekerült a Trending Now kategóriába a Netflixen. A történet a 70-es években játszódik és amerikai kamaszok életéről szól. A családi sorozat 8 évadot élt meg, és mára klasszikussá vált, nagy részt Mila Kunis és Ashton Kutcher közös gyerekkori szereplése miatt. Nézzetek ebbe is bele:

Az élet önmagammal

Egy újabb Trendig Now kategóriás sorozat az Az élet önmagammal (Living with youself), aminek a főszereplője Paul Rudd által játszott Miles, aki egy nap érdekes kalandba kerül a saját DNS-ével... A sorozatnak jelenleg 1 évada van. 

A kívülálló

A kívülálló egy amerikai krimi, illetve horror sorozat, ami Stephen King regényét viszi vászonra. A történet Ralph Anderson detektívről szól, aki egy 11 éves kisfiú meggyilkolásának ügyében nyomoz. A sorozat 2020-ban debütált az első évadával. Itt belenézhettek:

Összefogás és ingyen elérhető könyvek: mindenki szabadon olvashat

A koronavírus járvány a hazai digitális könyvpiacra is hatással van. Most lehetőségetek van, több, mint 15 ezer könyv közül válogatni, és hangoskönyvekből is választhattok.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.