szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A koronavírus járvány a hazai digitális könyvpiacra is hatással van. Most lehetőségetek van, több, mint 15 ezer könyv közül válogatni, és hangoskönyvekből is választhattok.

Összefogtak a magyar könyvkiadók a járvány miatt. Soha ilyen gazdagságban nem lehetett a neten legálisan olvasni friss, magyar nyelvű szakkönyveket. A legkülönbözőbb tudományágak szakkönyveit egyelőre egy hónapra, április 23-ig biztosítják ingyenesen mindenkinek – írja az Index.

A világjárvány miatt nem csak az iskolák álltak át a digitális életformára, a kulturális rendszer is új fordulatot vett. Színházak, kiállítások váltottak digitális tartalmakra és napról napra bővül a lista. A magyar nyelvű szakirodalom eddig nem volt könnyen elérhető e-könyv formában, most azonban változást hozhat a Szaktárs Platform, amelyen hétfőtől egy hónapra ingyenesen elérhetővé tették 12 magyar könyvkiadó összes kiadványát.

A Szaktárs valószínűleg kevésbé ismert, mert a 2018 óta létező adatbázis idáig csak az intézményi előfizetéssel rendelkező helyek belső gépeiről volt elérhető. A tartalmakat csak olvasni tudjátok, letölteni továbbra is csak az intézményi előfizetők tudnak.

Az Arcanum egy héttel ezelőtt hasonlóképpen már ingyenesen elérhetővé tette az újság- és folyóirat-archívumát is. Ez sokaknak segítség lehet a mindennapi kutatásban, oktatásban, tanulásban.

A kialakult helyzetben kötelességünknek éreztük, hogy a mindenki számára szabad hozzáférés megteremtésével hozzájáruljunk a tanulás, oktatás, kutatás, közművelődés magas színvonalú működésének fenntartásához.

-olvasható az oldalon. Mostanra 12 kiadó közel 15 ezer kötetes portfólióját kínálja a szolgáltatás, és a következő hetekben újabb jelentős kiadókkal bővülünk – írják közleményüknek.

Ingyen hangoskönyvek

Az MTVA Archívum a járványügyi helyzetre tekintettel ingyenes hozzáférést biztosít több száz hangoskönyvhöz, köztük mesékhez, kötelező és ajánlott olvasmányokhoz, valamint rádiójátékokhoz- olvasható a hvg.hu oldalán.

Az oldalon olyan klasszikusok érhetők el, mint A kőszívű ember fiai, az Ábel a rengetegben, A Pál utcai fiúk, a Mesék Mátyás királyról, A kincses sziget, a Robinson Crusoe vagy a Tom Sawyer kalandjai.

Pár napja ajánlottunk nektek ingyenes e-könyveket, ezeket itt találjátok.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.