szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A helyközi, távolsági bérleteken, utazási kedvezményeken túl számos helyen élhettek még a diákkedvezményetekkel. Sok esetben nem egyértelmű akcióról van szó, ezért könnyen elfelejthetitek kihasználni a lehetőségeket. Mutatjuk, hol és merre érdemes keresgélni, ahol biztosan olcsóbban hozzájuthattok tárgyakhoz, élményekhez, szolgáltatásokhoz.

Színház, mozi

Az olcsóbb (diákkedvezményes) mozijegyeket a legtöbben talán igénybeveszitek, de ne feledkezzetek meg az alternatív mozikban sem utánajárni a kedvezményeknek. A színházról már kevesebben szoktak tudni: általában személyesen a jegyirodákban, de jóval olcsóbb jegyekhez juthattok hozzá, ha megnéznétek egy-egy színházi előadást. Konkrét szabályokról, a fővárosi színházak kedvezményeiről írtunk legutóbb, itt találjátok meg a cikket.

Napi étkezés

A legnagyobb kincset és talán a legkihasználhatlanabb forrást az étkezés jelenti. Sokkal több kifőzdében, étteremben van lehetőség diákkedvezményre, mint azt gondoljátok, legyetek résen, és olcsóbban megúszhatjátok a napi étkezés kérdését. Így könnyebben beleférhet egy szintén diákkedvezmény mellett igénybevett kávézás, sütizés is akár.

Könyvtár

A nagy városi könyvtárakat is érdemes látogatni, ugyanis ezek többségébe is beiratkozhattok kedvezményesen. Néhány hete összegyűjöttünk néhány budapesti könyvtárat, ahol azt is megnéztük, mennyi a beiratkozás díja diákkedvezménnyel. Már csak kipróbálni is érdemes a "nagy könyvtárazást", lehet, hogy a tanulás terén is új, jól működő módszereket fedezhettek fel általa.

Múzeum

Múzeumlátogatásokat is érdemes beiktatni az napjaitokba bizonyos időközönként, nem mellesleg azért, mert ezekre a helyekre is ha nem ingyenesen, de jóval olcsóbban eljuthattok, míg diákok, 26 éves kor alattiak vagytok. Ezekről a kedvezményekről itt olvashattok részletesebben.

Sport

Nem csak a kulturális programok, a sport is fontos dolog a mindennapokban. Számos edzőtermi jegyhez, bérlethez juthattok hozzá diákkedvezménnyel. Érdemes a környéketeken, de főleg az egyetemetek környékén körülnézni, ugyanis szoktak lenni kifejezetten intézményi akciók is egy-egy teremben. A profiknak pedig szintén jó hír, a sportversenyekre való nevezési díjak között is általában van diákkedvezmény, így előttetek a lehetőség ezen a téren is.

Vizsgák, dolgozatok, érettségi? Öt tipp, hogy könnyebben menjen a tanulás

Úgy érzitek, hogy bármi elvonja a figyelmeteket és minden érdekesebb, mint a tanulás? Rendszeresen küszködtök azzal, hogy végre átvegyétek az adott anyagmennyiséget? Most összegyűjtöttünk néhány tippet, ami a témazárók, az érettségi, a zh-k és a vizsgák előtt állók számára is egyaránt hasznos lehet a hatékony tanulás érdekében.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!