szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több ezer forintot spórolhattok meg a fővárosi színházakban diákként, ha ügyesen vásároltok jegyeket. Mutatjuk a részleteket.

A Nemzeti Színházban diákigazolvány felmutatásával – játszóhelytől és szektortól függetlenül – 30 százalékos kedvezményt vehettek igénybe. Érdemes lehet összefogni a barátaitokkal, osztálytársaitokkal, ugyanis csoportos jegyvásárlás esetén 20 fő után már 40 százalékkal olcsóbban juthattok színházjegyekhez. A színház last minute diákjegyeket is kínál, amit az előadás megkezdése előtt egy órával vásárolhattok meg 500 forintért – természetesen ezzel a lehetőséggel csak a fennmaradó helyek függvényében lehet élni. 

A Vígszínház karzatán és a Pesti Színház erkélyén (8. és 9. sor) is 50%-os kedvezményt kaptok, ha magatokkal viszitek a diákotokat. Az egyéni kedvezmények hétköznap és hétvégén is érvényesek, ám leghamarabb egy héttel az előadás előtt vehetők csak igénybe. Az előadás előtt fél órával pedig – a rendelkezésre álló jegyek függvényében – akár 350 Ft-ért is válthattok jegyet az előadásokra.

Az Átriumban előadásfüggő, hogy mekkora kedvezményt kaphattok diákként. A hagyományos diákkedvezményt a kulturális kormányzat Átriummal kapcsolatos döntése miatt megszüntették – így előadásonként összesen 10 pótszéket tartanak fenn a kedvezményre jogosult nézők számára. Viszont az ifjúsági előadásokat a továbbiakban is 40 százalékkal olcsóbban nézhetitek meg.

Az Átriumban az ifjúsági előadásokat a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar Színházi Intézete, a Budapest Kortárstánc Főiskola és a Károli Gáspár Református Egyetem Színháztudományi Tanszék hallgatóiként a diákigazolvány felmutatásával és előzetes bejelentkezéssel már 1000 forintért megtekinthetitek. A csoportos diákkedvezmény is megmaradt – azaz 20 fő után 10 százalék kedvezményt, valamint egy kísérő számára ingyenes jegyet biztosít a színház.

A Katona József Színházban 25 százalékos, az Örkény István Színházban 20 százalékos, a Thália Színházban pedig 10 százalékos kedvezménnyel válthattok jegyeket. A Jurányi házban 40 százalékkal olcsóbban, a Trafóban pedig 20 százalékkal olcsóbban vásárolhatjátok meg a jegyeket, ha van diákigazolványotok.

A mozis diákkedvezményekről itt olvashattok.

Több tízezer forintot spórolhattok: így utazhattok kedvezményesen egyetemistaként

Milyen tömegközlekedési bérleteket, jegyeket vehettek, ha nappali, esti vagy levelező tagozaton tanultok valamelyik fővárosi egyetemen, főiskolán? Összegyűjtöttük.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!