szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

26 éves kor alatt az időszaki kiállításokat 50 százalékos kedvezménnyel, az állandó kiállításokat pedig a hónap egy kijelölt, hétvégi napján teljesen ingyen látogathatjátok. Mutatjuk a részleteket.

26 éves kor alatt az időszaki kiállításokat 50 százalékos kedvezménnyel nézhetitek meg. Ha még nem múltatok el 18 évesek, akkor veletek együtt két közeli hozzátartozótok – szülő, nagyszülő, örökbefogadó-, mostoha- vagy nevelőszülő, valamint a 26 évnél idősebb testvér – is féláron látogathatja a múzeumokat.

Az állandó kiállításokat pedig 26 éves kor alatt a hónap egy kijelölt, hétvégi napján látogathatjátok teljesen ingyen. Ezeken a napokon szintén kedvezményben részesülnek a 18 évnél fiatalabb látogatók kísérői – ők is ingyen mehetnek be. Ráadásul a kedvezmény érvényes az Európai Gazdasági Térség (EGT) minden állampolgárára, vagyis a külföldi ismerőseitek szintén élhetnek az engedménnyel.

Ezekbe a múzeumokba látogathattok el ingyen

Az Óbudai Múzeumba minden hónap első szombatján és a Magyar Természettudományi Múzeumba minden hónap első vasárnapján díjtalan a belépés.

A Magyar Nemzeti Múzeumba, a Magyar Nemzeti Galériába, a Vasarely Múzeumba, valamint a Szépművészet Múzeumba minden hónap harmadik szombatján, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba pedig minden hónap harmadik vasárnapján látogathatjátok teljesen ingyen az állandó kiállításokat. 

Minden hónap utolsó szombatján a Budapesti Történeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Kiscelli Múzeum és az Aquincumi Múzeum várja ingyenesen az érdeklődőket. A Ludwig Múzeumba, a Hadtörténeti Múzeumba és a Közlekedési Múzeumba pedig a hónap utolsó vasárnapján használhatjátok ki a kedvezményt.

Több tízezer forintot spórolhattok: így utazhattok kedvezményesen egyetemistaként

Milyen tömegközlekedési bérleteket, jegyeket vehettek, ha nappali, esti vagy levelező tagozaton tanultok valamelyik fővárosi egyetemen, főiskolán? Összegyűjtöttük.

 Vidéken is több helyen élnek ezek a kedvezmények: a hónap első vasárnapján például ingyen látogathatjátok a székesfehérvári Hetedhét Játékmúzeum, valamint a pécsi Janus Pannonius Múzeum állandó kiállításait, a hónap utolsó szombatján pedig a szegedi Móra Ferenc Múzeum és a kecskeméti Szórakaténusz Múzeum kiállításaira mehettek be ingyen.

A múzeumok a nemzeti és állami ünnepnapokon– március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án – minden látogató számára díjtalanok. A felsorolt időpontokon kívül a legtöbb múzeum további napokon – például a Magyar Kultúra Napján (január 22-én), valamint a Kulturális Örökség Napjain (szeptember 22-23-án) – is ingyenesen látogatható. Arról, hogy pontosan hol és mikor nézhetitek meg díjtalanul a tárlatot, érdemes a múzeum honlapján tájékozódni.

A mozis diákkedvezményekről itt olvashattok, azt pedig, hogyan mehettek színházba diákként nagyon olcsón, itt nézhetitek meg.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.