szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Gondolattérképet, angol kifejezéssel mind mapeket hozhattok létre a Coggle nevű szoftverrel, a beadandók és vizsgák időszakában, de szakdolgozati kutatáshoz is nagyon hasznos.

Korábban már ajánlottunk egy olyan ingyenes appot, amellyel vizuális formába önthetitek a gondolataitokat és így tervezhetitek meg például egy beadandó, kiselőadás vagy kutatás menetét, fő kérdéseit.

A Coggle nevű szoftvert nem mobilon, hanem PC-n vagy laptopon használhatjátok, szintén ingyenesen. A programban gondolati csomópontok rendszerét hozhatjátok létre, az egyes gondolatokat pedig szöveggel, ikonokkal vagy képekkel is megjeleníthetitek.

Ha csoportosan dolgoztok, meg is oszthatjátok a térképeket, a munka közben pedig a chatablakban kommunikálhattok egymással. Az eredményt többek között PDF- és képfájlba exportálhatjátok.

A szoftverrel folyamatábrákat is készíthettek, ami a mindennapos tanulásban is segítségetekre lehet. A Coggle-t innen tölthetitek le.

Hamarosan kezdődik a vizsgaidőszak: infók és tippek a következő hetekre

Hamarosan itt a vizsgaidőszak, a legtöbb egyetemi könyvtár pedig alkalmazkodik a hallgatók igényeihez és meghosszabbítják a nyitvatartási idejüket. Ez jó hír azoknak, akik az utolsó pillanatig halogatják a felkészülést, illetve a zajos kollégiumban lakóknak is, akik csendes környezetben szeretnének felkészülni a vizsgákra.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.