szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Harry Potter- és/vagy Trónok harca-rajongók vagytok? Akkor a következő összeállítás nektek szól: forgatási helyszíneket nézhettek meg.

Nagy-Britannia vidéki házai és kastélyai közül sok nemzetközileg is ismertté vált a filmeknek, sorozatoknak köszönhetően. A Múlt-kor történelmi magazin összegyűjtött néhány forgatási helyszínt, ezekből mutatunk néhányat a Harry Potter és Trónok harca kedvelőinek.

Harry Potter szülőháza

©

Az angliai Lacock település képen látható háza a filmbéli Harry Potter szülőháza, ahol csecsemőként túléli Voldemort nagyúr támadását.

A vár a Trónok harcában

©

Írország Ward várának gazdasági udvara Deres várának részeként vált híressé a Trónok harcában. A National Trust által fenntartott birtokon megtekinthető továbbá egy palladianista lakóház is, azonban a Trónok harca rajongói számára különleges, egész napos tematikus program is rendelkezésre áll - írják.

Még egy híres vár

©

Az első két Harry Potter-film számos jelenetét forgatták Anglia Alnwick nevű várában, ezek közül talán a leghíresebb az első film seprűs repülést bemutató része, amelyet a külső udvaron forgattak. A vár kisebb udvarait és kapuit is felhasználták a filmekben, a diákok óráik között itt sétáltak. A cikkből kiderül, hogy egyéb látványosságok is megtalálhatók a vár környékén, például egy ritka mérges növényekkel teli kert, amely a legnagyobb a világon.

Még öt film, amit érdemes még az egyetem előtt megnézni

Múlt heti cikkünkben húsz olyan filmet mutattunk nektek, amelyek segítenek ráhangolódni az egyetemi életre. Most újabb öt olyan filmet hoztunk, amelyek főszereplői egyetemisták.