szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az elmúlt egy évben 1533 férőhellyel bővült a bölcsődei ellátás, amihez a minibölcsődék járultak hozzá legnagyobb mértékben - írta hétfői számában a Világgazdaság.

A napilap a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján közölte: tavaly 45,9 ezer kisgyermek gondozását 789 bölcsőde, 214 minibölcsőde, 918 családi és 9 munkahelyi bölcsőde biztosította.

A statisztikából az is kiderül, hogy jóval több volt a férőhely - 48,7 ezret tett ki -, mint ahány gyereket beírattak, aminek oka, hogy nem ott voltak az üres helyek, ahol szükség lett volna rájuk. A férőhelyek hiányában tavaly országosan több mint 3800 kisgyermek bölcsődei felvételét utasították el. A fel nem vettek 41 százaléka a keleti országrészben él, ami ellátási problémákra utal a KSH szerint.

A minibölcsődék száma tavaly Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt a legmagasabb, míg a munkahelyi bölcsődék Fejér megyében a legelterjedtebbek.

Új iskolaérettségi vizsgálat: már több mint hétezer kérelem érkezett az Oktatási Hivatalhoz

A január 28-i adatok szerint 7220 kérelem érkezett a hivatalhoz, a hatodik életévüket idén augusztus 31-éig betöltő gyermekek beiskolázásának halasztása ügyében.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.