szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hogyan változott a menza ára az elmúlt években? Mennyit kell fizetni az iskolai ebédért? Itt vannak a legfrissebb adatok.

Ahogy az alábbi ábrán is látszik, 2003 óta több mint duplájára nőtt az iskolai ebéd térítési díja. Míg korábban alig volt 200 forint egy adag iskolai ebéd országos fogyasztói átlagára, addig most a 400 forinthoz közelít ez az összeg, a számok pedig évről évre magasabbak.

©

Az árak azonban nem csak a 2003-as adatokhoz nézve emelkedtek, 2017 és 2018 között is jelentős különbség van, hiszen egy év alatt 9 forinttal emelkedtek az iskolai menzák díjai.

120 ezer család kért ingyenes ebédet a nyári szünetre

Százhúszezer család igényelte a nyári szünidei gyermekétkeztetést, a program keretében a hátrányos helyzetű családban élő gyermekek napi egyszeri meleg ételt kaphatnak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.