szerző:
Eduline

Jól beszéltek németül, és mesterképzésre jelentkeznétek? Ezzel az ösztöndíjjal Németországban tanulhattok. Mutatjuk a pályázat feltételeit.

©

Bajorország egyéves ösztöndíj-támogatást nyújt a 2019/2020-as tanévre azoknak, akik diplomával rendelkeznek. 

Kik pályázhatnak?

Akik németül tudnak tanulmányokat folytatni. Angol nyelvű tanulmányok folytatása esetén a jelentkezés előtt egyeztetni kell. Mesterképzés esetén a pályázó nem lehet idősebb 30 évnél, doktoranduszok esetében a korhatár 35 év.

Mi az ösztöndíj célja?

Az ösztöndíjak célja a doktori, posztgraduális tanulmányok vagy egyéves kutatási tartózkodás finanszírozása a bajor egyetemeken.

Mennyi időre szól és mennyi az ösztöndí összege?

Az egyéves ösztöndíj legfeljebb három évre meghosszabbítható. Az ösztöndíj havonta 735 euró, legalább egy gyermekkel rendelkező diákok részére havonta 895 euró.

Meddig lehet jelentkezni?

Jelentkezési határidő: 2018. december 1.

Bővebb információkat itt olvashattok.

Így utazhattok rövid tanulmányútra vagy szakmai versenyre ösztöndíjasként

Ha külföldön végeznétek a szakmai gyakorlatot vagy egy rövid tanulmányútra utaznátok, a Campus Mundi program egyik ösztöndíjára még mindig pályázhattok. A Campus Mundi program támogatásával a világ szinte bármely pontjára eljuthattok szakmai gyakorlatra vagy egy rövid tanulmányútra. Mi kell a pályázáshoz? A munkanyelvből legalább B2 szintű, komplex nyelvtudás és az, hogy felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal rendekezzetek.