szerző:
Eduline

Az Egyesült Államok Képviselőházának és Szenátusa levelet küldött az Egyesült Államok magyarországi nagykövetének.

©

Az Egyesült Államok Képviselőházának és Szenátusának 22 tagja levelet küldött az Egyesült Államok magyarországi nagykövetének, David Cornsteinnek, hogy kifejezzék, a CEU Budapesten maradása erős kétpárti támogatást élvez - írja az egyetem. Szerintük a CEU bezárása nem csak a magyar felsőoktatásra lenne rossz hatással, hanem a két ország közötti politikai kapcsolatokra is.

Az egyeztetések még folyamatban vannak, de tegnap a nagykövet 2 órán át beszélt Orbán Viktorral, és bizakodó a Közép-Európai Egyetem (CEU) jövőjét tekintve. Ahogy korábban írtunk róla, az újdonsült amerikai nagykövet két órán át beszélgetett hétfőn Orbán Viktorral, a CEU ügye mellett a biztonsági együttműködésről, az energiabiztonságról és az orosz-ukrán konfliktusról is. David Cornstein Donald Trump elnökkel is egyeztetett telefonon, mielőtt találkozott a magyar miniszterelnökkel, ami szerinte nagyszerűen sikerült.

Felfüggeszti a menekülteknek meghirdetett oktatási programjait a CEU

A CEU felfüggeszti a regisztrált menekülteknek és menedékjogot kérőknek szóló oktatási programjait. A CEU arra kényszerült, hogy augusztus 24-ével, azonnali hatállyal felfüggessze a regisztrált menekülteknek és menedékjogot kérőknek meghirdetett OLIve oktatási programjait, valamint a közép- és dél-európai migrációs politika kutatására meghirdetett, EU által finanszírozott Marie Curie ösztöndíját - írja az egyetem közleményében.