szerző:
MTI

Egy egyetemi kutató tüzet nyitott négy kollégájára és megölte őket csütörtökön a nyugat-törökországi Eskisehir városban található Osmangazi Egyetem kampuszán - jelentette a Dogan török hírügynökség.

©

Az incidensben az Anadolu török állami hírügynökség szerint három ember megsebesült. Az egyetem rektora, Hasan Gönen ugyanakkor nem számolt be sérültekről. 

A gyilkost a rendőrség őrizetbe vette, fegyverét pedig lefoglalta, a férfi nem tanussított ellenállást.  A halálos áldozatok között van  az egyetem egyik dékánhelyettese, a tanárképző kar titkára, egy egyetemi óraadó és egy oktató. A tett indítéka egyelőre ismeretlen.

A helyszínre nagy számban vezényeltek mentőegységeket is. A rendőrség nem terrortámadásként kezeli az esetet.

Kövekkel fegyverezné fel diákjait egy tanfelügyelő Pennsylvaniában

Egy pennsylvaniai tanfelügyelő megtalálta a megoldást az iskolai lövöldözésekre: kövekkel fegyverzi fel a gyerekeket. Miközben a legutóbbi, 17 halálos áldozattal járó, floridai iskolai lövöldözés után az Egyesült Államokban szombaton több ezres tüntetést szerveznek March for Our Lives címmel a fegyvertartás korlátozásáért, egy pennsylvaniai tanfelügyelő bejelentette, hogy ők más utat választanak.